Nedir

3600 Ek Gösterge Nedir ?

3600 ek gosterge nedir 6585

3600 ek göstergenin açıklanması memurlar tarafından merakla beklenirken bu uygulamadan memur emekli maaşları, aylıkları ve emekli ikramiyeleri belirlenirken yararlanılır. Ek göstergeye bağlı olarak memura yapılacak ödemelerin miktarında artış olabilirken memurun ek göstergesinin düşük olması durumunda emekli maaşı ya da çalıştığı süreçte alacağı maaşı düşük olmaktadır. Bundan dolayı memurların 3600 ek göstergesinin yüksek olması beklentiler arasında yer alır. 3600 Ek Gösterge Nedir Merak edilirken ek göstergesi düşük olan memurların zam oranları da düşük olur. Örneğin 2500 ek gösterge üzerinden maaş alan bir memur ile 3600 ek gösterge üzerinden maaş alan memur arasında ücretler arasında oluşan farklar bu uygulamaya bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı da ek göstergenin yükselmesi memurların talep ettiği bir durumdur. Yetkililerin yaptığı açıklamalara bağlı olarak da önümüzdeki günlerde çalışmaların neticeleneceği ve sonuçların açıklanacağı umulmaktadır.

İlginizi çekebilir: Diş Hekimliği Maaşları

3600 Ek Gösterge Ne Oldu ?

Ek gösterge açıklandığında özellikle memurların emeklilikleri ile ilgili olarak beklentilerin yoğunlaştığı görülmektedir. Ek göstergenin yüksek olması demek memurun alacağı emekli aylığı ya da ikramiyesinin de artacağı anlamına geldiğinden önemsenmektedir. Ek göstergenin yürürlüğe girmesi ile birlikte birçok meslek mensubunun da maaşlarında artış olması beklenirken bundan yaralanacak olan çalışanlar 657 sayılı devlet memurları kanununa göre çalışan kişiler olacak. Öğretmen, polis, din görevlisi gibi birçok çalışanın açıklanacak olan ek göstergeye bağlı olarak maaşlarında artış olması söz konusu. 3600 Ek Gösterge Nedir ? Özellikle konu hakkında bilgisi olmayan kişilerin merak ettiği durumlardan biri olarak karşımıza çıkarken ek göstergenin yükselmesi memurlar tarafından alınan maaş, ikramiye gibi ödemelerin yükselmesi anlamına geliyor. Yapılan açıklamalara bağlı olarak belirlenen meslek grupları arasında öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polisleri ilgilendiren ek göstergenin yükselmesine bağlı olarak emekli aylık ve ikramiyelerinde de artış bekleniyor. Bu göstergeye bağlı olarak da bazı çalışanların maaşlarında artış olması söz konusu olurken ek göstergenin kapsamının genişletilip genişletilmeyeceği henüz bilinmiyor

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek ?

Ek göstergenin çıkmasının beklendiği son günlerde öğretmen, din görevlisi ve polisleri kapsayacak olması memur sendikalarının bu konudaki taleplerinin artmasına neden olurken bu göstergenin tüm kamu personelini kapsaması gerektiği yönünde de istekler gerçekleşiyor. Ek göstergeye bağlı olarak da emeklilerin bu haktan yararlanması beklenen durumlardan biri. Bu konuya yönelik olarak da yapılan çalışmaların devam ettiği yetkililer tarafından yapılan açıklamalar arasında. 3600 Ek Gösterge Nedir ? Merak edilirken bu durumda maaşlarda oluşacak artışlar hakkında da bilgi edinmek isteyen vatandaşların araştırma yaptığı görülmektedir. Buna bağlı olarak yapılan araştırmalar göre ise ek göstergenin 2200’den 3600’e çıkması durumunda aylıklarda oluşacak artış yaklaşık olarak 24 TL’dir. 3000’DEN 3600’E çıkan ek göstergelerde ise artışın yaklaşık olarak 38 TL olması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Yedek Subay Maaşları

Bir Yorum Yap