Sağlık

Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ?

hamilelik testi ne zaman yapilir 5808

Hamilelik anne adayının yaşamında bazı değişikliklerin oluşmasına yol açan bir süreçtir ve bu durumun öğrenilmesi sırasında bazı yöntemlerin kullanılması mümkündür. Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ? Sorusu anne adayları açısından merak edilen konulardan biridir. Kadınlarda adet döneminin gecikmesi hamilelik ile ilişkilendirilen bir durumdur ve bu sürece bazı belirtiler de eklendiğinde hamile olma ihtimali yükselir. Anne adayında görülecek bazı değişiklikler hamileliğin tahmin edilmesinde etkili olurken kesin sonucun öğrenilmesinde testlerden yararlanılabilmektedir. Bu tür testler için hastanelerde yapılan kan tahlillerinden ya da eczanelerde satılan kitlerden yararlanılabilmektedir. Gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği ise öğrenilmesi gereken bir konudur. Gebelik testi idrar ya da kan tahlili yoluyla yapılabilmektedir. Kan ve idrar tahlilleri için laboratuvar ortamına gerek duyulurken eczanelerden alınan kitler de bu konuda anne adaylarının yardımına koşmaktadır.

Hamilelik hesaplama yapmak için tıklayınız : https://gebelikhamilelikhesaplama.com/

İdrarda Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ?

Gebelik testleri iki başlık altında ele alınması gereken bir konudur ve bu testler yapılacağı zaman HCG testi veya gebelik testi şeklinde uygulama yapılır. Kan tahlili veya idrar örneği üzerinden HCG miktarının ölçülmesi mümkün olabilmektedir. Kan tahlilinde kandaki HCG miktarına bakılırken laboratuvar ortamına gerek duyulur. İdrar örneğinde ise eczanelerde satılan kitler kullanılarak kişiler kendileri bu testi yapabilmektedirler. Bu tür testlerde yanılma payı oldukça az olmakta ve Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ? Sorusu anne adayları tarafından yöneltilmektedir.

Kanda veya idrar örneğinde görülen ve hamileliğe işaret eden HCG hormonunun oranının yükselmesi hamilelik belirtisi olarak değerlendirilmektedir ve bundan dolayı testlerde bu hormona yönelik bir tespit yapılmaya çalışılır. Anne adayının gebe olup olmadığının anlaşılabilmesi için adet döneminin üzerinden 1-2 gün geçmesi bu testin sonuçlarının güvenilirliği açısından önemlidir. Ayrıca test sonuçlarını etkileyebilecek bazı konuların dikkate alınması gerekir. Eczaneden kit alınarak evde yapılacak testlerde son kullanma tarihine dikkat edilmesi yanılmayı önlemek açısından önemlidir. Test yapılacağı zaman anne adayının çok su içmiş olması idrar örneğini olumsuz etkileyebilir testin sonuçlarının doğru çıkmasını zorlaştırabilir. Anne adayının kullandığı ilaçlar sonucun olumsuz çıkmasında etkili olabilir. Test yapılacağı zaman adet dönemi hesaplamasının doğru yapılması gerekir yanlış yapılan hesaplamalarda olumsuz sonuçlarla karşılaşılma ihtimali artmaktadır.

Evde Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ?

Anne adayı hamile olup olmadığını anlamak istediğinde gebelik testi yaparak bunu öğrenebilir. Bazı durumlarda oluşan belirtilerden yola çıkarak hamilelik konusunda şüphe duyulması mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra belirtilerin hiç görülmemesi de mümkün olabilir. Hamilelikte ortaya çıkan belirtiler mide bulantısı, halsizlik, baş dönmesi, duygusal değişimler gibi birden fazla örnekle açıklanabilir. Adetin gecikmesi de gebelik belirtisi olarak değerlendirilen bir durumdur. Adetin gerçekleşmemesi durumunda bazı belirtiler ile de durum desteklendiğinde evde yapılabilecek gebelik testi ile bunu anlamak mümkündür. Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır ? Sorusuna verilecek yanıtlardan biri de adetin gecikmesi durumunda bu testin hemen yapılabileceği yönündedir.

Eczanelerde satılan kitler aracılığı ile evde bu tür bir testin yapılması oldukça kolaydır ve hamile olup olmadığı hemen anlaşılabilmektedir. Kişi arzu ettiği takdirde hastaneye gitmek sureti ile de gebelik testi yaptırabilir. Bunun için kan örneği üzerinde laboratuvar ortamında test yapılması mümkündür. Aynı zamanda idrar tahlilleri de hastane laboratuvarlarında yapılan test örnekleri arasındadır ve anne adayı adetinin gecikmesi üzerine bu tür yöntemleri kullanarak hamile olup olmadığını öğrenebilmektedir. Bu testler evde yapılacağı zaman bazı kurallara uyulması gerekir bu durum hata payının en aza indirilmesinde anne adayı açısından önemlidir.

Bir Yorum Yap