Nedir

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir ?

biyomedikal cihaz teknolojisi nedir 6670

Üniversitelerin 2 yıllık önlisans programlarından biri de Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümüdür. Biyomedikal cihazlar sağlık sektörünü ilgilendiren birçok konuda karşılaşılan ihtiyaçlara bağlı olarak üretimi yapılan aletlerdir. Teknik personel eğitimi olarak da düşünülmesi gereken bu bölümden mezun olunduğunda sektörde birçok alanda çalışılabilir. Biyomedikal cihazların kurulum aşamaları, montaj, tamir ve bakım süreçleri bir uzmanlık alanıdır. Bu alanda teknik personel yetiştiren bölümler de Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümleridir. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir ? Araştırılmakta olan bir konudur ve eğitimini bu yönde yapmak isteyen bireylerin meslekle ilgili merak edecekleri konular olmaktadır. Bu bölümü okumayı tercih eden adaylar 2 yıllık eğitimlerinin ardından dikey geçiş sınavına girmeye hak kazanır. DGS’den yeterli bir puan alınması durumunda üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine geçiş mümkün olabilmektedir. Bu durumda öğrenciler çeşitli mühendislik bölümlerine geçiş yapabilmektedir.

İlginizi çekebilir: Asker Maaşları

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Ne İş Yapar ?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir ? Merak edilirken bu alanda okuyup mezun olan öğrencilerin biyomedikal cihazların kurulumu, bakımları gibi konularda yeterlilikleri olduğu görülmektedir. Sağlık sektöründe önemli bir alanı kaplayan biyomedikal cihazlar için teknik eleman ihtiyacı bu bölümden karşılanmaktadır. Sektör oldukça geniş kapsamlıdır ve yetişmiş teknik personel açısından birçok alanda iş bulmak mümkündür. Önlisans programı olmasına rağmen 2 yılın ardından öğrenciler 4 yıllık mühendislik fakültelerine dikey geçiş sınavı ile geçebildikleri için mesleki anlamda mühendis olmaları da bu sayede mümkün olur. Biyomedikal mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi mühendislik fakültelerinde bu bölümdeki öğrenciler okuyabilmektedir. Elektronik ve haberleşme mühendisliği de bu bölümden dikey geçiş sınavı ile öğrenci kabul eden fakülteler arasındadır. Biyomedikal cihaz teknolojisi alanında eğitim gören bireyler kamu kurumlarında ya da özel sektörde çalışma şansına sahip olabilmektedir.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Maaş

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir ? Mesleğe yönelik oluşturulan sorulardan biridir. Bu meslek mensupları biyomedikal sektöründe yer alan teknik eleman eksiğini karşılamaktadırlar. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümünden mezun olanlar devlet ve özel hastanelerde görev alabilmektedirler. Bunun yanı sıra dispanserlerde, tamir ve bakım servislerinde ya da tıbbi cihazların üretiminin yapıldığı fabrikalarda çeşitli departmanlarda görev yapmaları mümkündür. Hastanelerde çalışan meslek mensupları 3000- 4.500 TL aralığında maaş almaktadırlar. Kamu sektöründe bu aralıkta gelir elde eden çalışanlar özel sektör söz konusu olduğunda daha az bir ücretle çalışmaktadır. Kamuda çalışan personelin hizmet yılına bağlı olarak maaşlarında artış söz konusu olurken özel sektör farklı bir maaş politikası uygulamaktadır. Özel sektörde çalışılan işletmeye bağlı olarak da maaşlarda değişkenlik söz konusudur. Ayrıca bu bölümü okurken 4 yıllık mühendislik bölümlerine geçiş yapanlar açısından gelirlerinde artış yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. Mühendislik mezunu olan bireylerin alacağı maaşlar da özel ya da kamuda görev alan çalışanlar için farklılık gösterir.

İlginizi çekebilir: Ücretli Öğretmen Maaşları

Bir Yorum Yap