Teknoloji

Ddos Nedir

ddos nedir 2794

DoS Saldırısı Nedir? Bu Saldırılardan Nasıl Korunur?

İnternet kullanımının artması ile beraber ortaya çıkan DoS saldırıları, internete bağlı olan bir cihazın internet bağlantısının kesmeye ya da hizmet vermesine engel olmaya denir. Daha çok hedef makinenin kaynaklarını tüketmesine yönelik yapılan bu saldırılar günümüzde önemli hizmet veren firmalara bolca yapılmaktadır. Bu da o firmalardan hizmet alan müşterilerin sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır.

Ddos Nedir , Ddos Nasıl Atılır , Ddos Saldırısı Atma Sitesi Programı İndir – anonymous ddos, ddos saldırısı yapma, ddos programı indir, en iyi ddos programı

DoS Saldırıları Nasıl Yapılır?

ddos nedir
Ddos Nedir 3

DoS saldırılarının yapılmasında iki temel aşama bulunur. İlk aşamada saldırı yapacak olan bilgisayarın hazırlanması gerekmektedir. Bunun için internette dolanan birçok farklı program bulunuyor. Kullanıcılar genel olarak bu programları tercih etmekte ya da kendi yazılımlarını kendileri geliştirmektedirler. Ayrıca kimi kullanıcılar doğrudan kendi makinelerinden DoS saldırısı yapmak yerine ilk olarak farklı bir makinenin kullanımını ele geçirir daha sonra bu makineyi DoS saldırılarına hazırlar. İlk aşama tamamlandıktan sonra ikinci aşamada ana makineden hedef makineye paket gönderimi gerçekleştirilir. Bu paket gönderimi ile beraber DoS saldırıları da başlamış olur.

Farklı tipte DoS saldırıları bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı arabellek aşım saldırılarıdır. Bu saldırılarda hedef makineye aşırı yoğun bir trafik gönderilir. Hedef makine bu trafiği işlemek için işleme aldığında arabelleği buna yetmez ve makinenin bağlantısı kesilir. Yaygın olarak kullanılan bir diğer saldırı biçimi ise SYN saldırılarıdır. SYN saldırılarında ilk olarak kullanılmayan IP adresleri bulunur ve bu IP adreslerinde hedef makinelere SYN paketleri gönderilir. Hedef makine paketleri onaylamak için IP adresinden yanıt bekler. Ancak aslında böyle bir IP adresi olmadığı için bu kısır bir döngü oluşturur ve belirli bir süre sonra hedef makinenin çökmesine ya da bağlantısının kopmasına neden olur.

Bu DoS saldırılarının dışında servislere aşırı yüklenme, smurf saldırılar, treadrop saldırıları gibi DoS saldırıları da bulunmaktadır. Ancak DoS saldırıları kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmez.

DoS Saldırılarından Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

DoS saldırıları birçok kullanıcı tarafından dikkate alınmasa da ciddi saldırılar internet trafiğine önemli derecede zarar verebileceği için bu maddi ve manevi zararlara neden olabilir. Bu nedenle günümüzdeki önemli firmalar bu tür saldırılara karşı kendi sistemlerini koruma altına almaktadır. Eğer siz de evinizdeki makinelere DoS saldırıları alıyorsanız ve bu saldırılardan korumak istiyorsanız temel birkaç basit önlem alabilirsiniz.

DoS saldırılarından korunmak için öncelikle gerekli yazılımlara sahip olmanız gerekiyor. Günümüzde hackerler durdurulması daha zor olduğu için bant genişliği saldırılarını tercih etmektedirler. Bu saldırılardan korunmak içinse arka planda TCP SYN, DUP ya da ICMP gibi paket türleri için kontrol yapan yazılımlara sahip olmalısınız. Eğer program birden fazla IP adresinden paket alındığı uyarısında bulunursa bu durumda hemen internet sağlayıcınız ile iletişime geçerek sorunun düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun dışında yapılan DoS saldırılarında ise amaç cihazı daha fazla yorarak yavaşlamasına neden olmaktır. Eğer bu tarz bir saldırıdan korunmak istiyorsanız yapmanız gereken daha güçlü cihazlara sahip olmak olacaktır. Bu sayede makinenize ne kadar yüklenilirse yüklensin tüm işlemler arka planda gerçekleştirilecektir.

DoS saldırıları temelde içerden ya da dışarıdan yapılan saldırılardır. Bu nedenle DoS saldırılarından korunmak için öncelikle saldırının içerden mi yoksa dışarıdan mı yapıldığını belirlemeniz gerekiyor. Yani bulunduğunuz ortamdaki ağdan mı yoksa farklı bir konumdan mı saldırı yapıldığını belirlemelisiniz. Bunu belirledikten sonra daha kolay bir şekilde önlemlerinizi alabilirsiniz. Aksi durumda DoS saldırıları başladığı andan itibaren önlem almak her geçen dakika daha da zor hale gelecektir. Bu da bağlantınızın belirli bir süre sonra kopmasına neden olacaktır.

Bir Yorum Yap