Sağlık

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir ?

dis eti cekilmesine ne iyi gelir 12061

Aynaya baktığınızda dişlerinizin görmek istemediğiniz kısımlarını görmeye başladığınızda “Diş eti çekilmesine ne iyi gelir ?” diye kısa vadeli çözümler ararsınız. Ancak ne var ki uzun yılların tahribatını öyle kısa sürede halledemezsiniz. Diş eti çekilmesine ne iyi gelir bitkisel, limon, kekik ,doğal çözüm , tuzlu su iyi gelirmi , iyi gelen bitkiler konularına değindiğimiz içeriğimizdeyiz.

Hatta üzülerek söylemeliyim ki diş eti çekilmesi tedavisi diş etlerini geri kazanmaktan çok diş eti çekilme sürecini durdurmaya çalışmak veya en azından bir müddet daha ertelemeye yöneliktir.

Çünkü diş eti çekilmesine yol açan sebepler devamlılık arz eden, ortadan kaldırılması zor olan sebeplerdir. Genetik yatkınlık mesela. Kimisi hayatında dişlerini hiç fırçalamadığı halde böyle problemleri yaşamaz, kimisi günde üç vakit diş temizliği de yapsa ömrünü ağız ve diş sorunları ile cebelleşerek geçirir.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur ?

Vücudumuzun ağız savunma sisteminin en önemli neferleri tükürük içinde bulunan bakteri öldürücü salgılardır. Bu salgılar rutin ağız içi dezenfeksiyon yaparak mikrop çoğalmasını engeller. Ağız bakımını ihmal etmesine rağmen ciddi derecede diş sorunu yaşamayan kişilerin sırrı bu mekanizmadır.

Eğer ağız bakımı ihmal edilirse bu mekanizmanın işi zorlaşır. Tatlı gıdalar daha çabuk parçalandığından ve yüksek kalorili olduğundan ağız içi mikropların direncini artırır.

Ağızımızda yaşanan bu mücadelede bakteriler bir tık öne geçerlerse diş çürükleri ve diş eti iltihapları meydana gelir. Diş eti çekilmesi de kronik diş eti iltihaplarının bir neticesidir. Mikroplar zamanla periyodik olarak diş etine zarar verir, diş ile diş eti arasında tabaka oluştururlar.

Eğer uyurken ağzınız kapanmıyorsa ki burun tıkanıklığı, geniz eti veya çenelerin birleşmemesi gibi nedenlerle bu olur, ağız içine giren hava tükürüğü kurutacak dolayısı ile antibakteriyel sıvıyı yok edecektir.

Böyle durumlarda ağız savunmasız kalır. Üstelik her gece yaşanan bir durumdur bu.

Diş eti yanlış fırçalama yöntemleri veya diş tedavisi nedeniyle zarar görürse de çekilmeye başlar.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir ?

Başta da söylediğimiz gibi diş eti çekilmesi sorununu geriye döndürmek çok zordur. “Diş eti çekilmesine ne iyi gelir ?” sorusunun başlıca cevabı o ana dek yanlış ne yapılıyorsa onu terk etmektir.

Bir kere diş eti çekilmesi yaşayan bir kişinin akşam yatmadan önce dişlerini fırçalamama gibi bir lüksü yoktur. Ayrıca dişler tekniğine uygun olarak fırçalanmalıdır. Dişler hunharca fırçalanırsa yarardan ziyade zarar getirir. Ağız içi mikropların öldürülmesi adına tuzlu su ile gargara yapılabilir, bu faydalıdır. İsterseniz eczaneden hazır gargara da alabilirsiniz. Gargarayı yazdırmak için diş kliniğine gitmenize gerek yoktur çünkü genellikle gargaralar ucuzdur ve SGK kapsamına girmez, yani tam ücret ödersiniz.

Diş eti çekilmesinin ortodonti kaynaklı sorunlarla oluştuğunu belirtmiştim. Eğer bu sorunları çözerseniz veya biraz olsun mesafe kat ederseniz diş eti çekilmesi ile mücadelenizde epey yol kat etmiş olursunuz.

Diş teli tedavisi buna örnek verilebilir. Dişler daha düzgün hale gelirse diş eti çekilmesi tedavisi de kolaylaşacaktır.

Sizlere bu konuda keşke çok daha pratik verebilseydim. Öyle ki diş eti sorunlarınızı bir çırpıda halledebilseydiniz. Sizlere bu konuda tavsiyem doktora gitmeniz. Çünkü diş eti çekilmeleri tedavi edilmediğinde diş kaybına neden oluyor.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Diş eti çekilmesi Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen kür tarifi:

  • Bir bardak su ile kekiği karıştırın ve 5 dakika boyunca kaynatın.
  • Ardından karışımı soğumaya bırakın.
  • Bu suyu dişlerinizi fırçalarken kullanın.
  • Yaklaşık 2 ay günde 3 kez olmak üzere bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın.

Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir mi?

Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları ve ağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Diş eti çekilmesine hangi bitki iyi gelir?

Diş eti çekilmesi rahatsızlığının tedavisinde kullanılabilecek farklı bitkisel yöntemler de mevcuttur. Bu rahatsızlık için kullanılabilecek bitkiler ise şunlardır; aloe vera, yeşil çay, susam yağı ve Hindistan cevizi yağıdır

Bir Yorum Yap