Nedir Nasıl Yapılır

Hesap İşletim Ücreti Nedir

hesap isletim ucreti nedir 2633

Günümüzde neredeyse herkesin kullandığı bankalar, giderlerini sık sık müşterilerine yansıtmaktadır. Bu giderler arasında en fazla konuşulanı ise hesap işletim ücretidir. Birçok kişi hesap işletim ücreti nedir sorusunun cevabını merak etmektedir. Zira birçok banka bu ücreti müşterilerinden 6 aylık veya 1 yıllık süreler için tahsil etmektedir.

Aslında şube giderleri ve bakanın diğer giderlerinin azaltılması adına alınan hesap işletim ücreti günümüzde bazı bankalar tarafından alınmamaya da başlanmıştır. EnPara, Finans Katılım Bankası ve Cepte Teb hesap işletim ücreti, havale ve EFT ücreti ödemeden bankacılık hizmeti almanıza olanak sağlıyor. Son zamanlarda masraf ödemek istemeyen banka müşterileri genel olarak bu sistem ve bankaları tercih etmeye başlıyor.

Hesap İşletim Ücreti Ne Zaman Alınır?

Bankalar müşterileri ile olan sözleşmelerinde hesap işletim ücreti alınıp alınmayacağını ve bunun ne zaman alınacağını belirtmektedir. Yıllık 120-160 TL civarında değişen bu ücret 3-6 ve 12 aylık periyotlar şeklinde tahsil edilebilmektedir.

Hesabınızda para olması durumunda otomatik olarak hesap işletim ücreti kesilebilmektedir. Yeterli miktarda paranız olmadığında ise ilk para bulunan zamanda hesabınızdan işletim ücreti alınabilmektedir. Bankaların çoğu maaş hesabı müşterilerinden (maaşı o bankadan alanlar) işletim ücreti almamaktadır ancak ekstra olarak banka hesabı açacaksanız hesap işletim ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Alınmayan Durumlar

Banka üzerinden otomatik ödeme talimatı verdiğinizde hesabınızdan işletim ücreti kesilmeyebilir. Elektrik, doğalgaz veya su faturalarınızdan birinin, hesabınızdan otomatik ödeme talimatıyla ödenmesini sağlarsanız hesap işletim ücreti alınmasından kurtulabilirsiniz.

Öğrenciyseniz de bazı bankalar hesap işletim ücreti almamaktadır. Öğrenci belgeniz ve bu ücretin tarafınıza hesap işletim ücreti iadesi ile ilgili bir dilekçe doldurmanız durumunda, hesabınızdan kesilen para tekrar yatırılır. Eğer ekstra masraf yapmak istemiyor ve giderlerinizi azaltmak istiyorsanız EnPara ve CepteTEB gibi şubesiz bankacılık hizmeti sunan sistemleri tercih edebilirsiniz.

Son 5 Yazı :

Bir Yorum Yap