Finans

Kosgeb Girişimcilik Eğitimi

kosgeb girisimcilik egitimi 10138

Yeni iş kurmak, iş yeri açmak isteyen bireyler bütçe olarak yetersiz kaldığında KOSGEB destekleri ile maddi olarak daha kolay bir kuruluş süreci geçirebilir. Bu alanda destek alabilmek için KOSGEB girişimcilik eğitimi almak gereklidir. Aksi halde bu desteklerden faydalanmak mümkün olmuyor. KOSGEB yeni girişimcilere 370 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Bu destekleri alabilmek için eğitimlerde katılmak gereklidir. Bu eğitimler kapsamında geleneksel ve ileri girişimci olarak iki farklı kategoride farklı programlarda eğitimler verilmektedir. Geleneksel girişimcilik eğitimine her isteyen girişimci başvurabilir. Ancak ileri girişimci eğitimleri için öncelikle geleneksel girişimcilik eğitimlerinin tamamlanmış olması gereklidir. Bu eğitimlere katılım zorunludur.

İlginizi çekebilir:

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar ?

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile hazırlanan KOSGEB girişimcilik eğitimi programları girişimcileri iş planı ile tanıştırmayı ve bu şekilde başarılı işletmelerin kurulmasını hedefliyor. Geleneksel girişimcilik eğitimlerinde girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olması için programlar hazırlanıyor. İleri girişimcilik eğitimlerinde ise yenilikçi, orta ve ileri düzey teknolojik programlar uygulanıyor. Eğitimlerde sektör faaliyetleri baz alınıyor. Girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği bilgiler kazandırılıyor. Bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayanlar girişimcilik belgesi alır. Bu belge ile kendi iş yerinizi açmak ya da büyütmek için devlet desteği alabilirsiniz. Girişimcilik belgeniz ile KOSGEB’in desteklediği faaliyet alanlarında maddi destek alabilirsiniz.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır ?

Girişimciler aldıkları KOSGEB girişimcilik eğitimi kapsamında sertifika sahibi olurlar. Hangi programda eğitim alınmış ise o eğitime ait sertifika hak kazanılır. Ve bu eğitim kapsamında olan faaliyet alanlarında sunulan desteklere başvurular yapılabilir. Girişimcilik belgesini almak için öncelikle girişimcilik kursu başvurusu yapılmalıdır. Geçmiş dönemlerde sınıf ortamında yapılan kurslarda girişimciler sınıf sayısına göre kabul ediliyordu. Yeni dönemde online olarak bu eğitimleri almak mümkün oldu. Katılmak istenilen kursun başvuru formunu e- Devlet üzerinden doldurmak yeterli olacaktır. İnternet bağlantısı ve akıllı cihazı olan herkes bu kurs programlarına dahil olabilir.

Başvuru aşamasında girişimcilerde 18 yaş şartı aranır. Öncesinde eğitim almış olmak ve herhangi bir yasa dışı suç örgütüne mensup olmamakta bu alanda kurs başvurularında aranan kriterlerdendir. E- devlet üzerinden öne çıkan eğitim programları arasın nace kodunuza göre hangi KOSGEB girişimcilik eğitimi almak istiyorsanız seçimler yapılabilir. Seçilen kategoride tüm kurs programını tamamlayıp test sorularını cevapladıktan sonra sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi

Girişimcilik belgesi için kurs programlarına dersliklerde katılmış ve bu şekilde sertifika almış olanlar için belgenin geçerlilik süresi 01.01.2022 tarihine kadar olacaktır. Uzaktan eğitim ile sertifikalarını almış olanlar ise herhangi bir geçerlilik süresi bulunmuyor. Örgün eğitim üzerinden KOSGEB girişimcilik eğitimi alıp girişimcilik belgesi alanlar tekrardan uzaktan eğitimlere katılabilir. Bu şekilde girişimcilik belgesinin tarihi uzatabilirler. Bu belge İşkur ve kosgeb üzerinden yapılacak hibe başvurularında bulunmak için gereklidir.

Girişimcilik belgesini almak için TC kimlik numarası ve e- devlet şifresi gereklidir. E- devlet üzerinden giriş yaparak eğitim başvurularında bulunabilirsiniz. Eğitim almak istenilen şehir seçilir ve başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gereklidir. Formun doldurulmasının ardından onay vererek işlem tamamlanır. Girişimciler aldıkları eğitimler sonucunda girişimcilik belgesi alırlar. Yeni kurulacak iş yerlerinde ve işletmelerde en az yüzde 30 hisseye sahip olmak önemlidir. Ortak olarak kurulan işletmelerde ortaklar da eğitim için başvurabilir ve KOSGEB desteklerinden faydalanabilir. Girişimcilik belgesi ile birinci derece yakınlarınız ile alışverişler yapmak mümkün olmayacaktır. Alınan eğitimler sonucunda elde edilen girişimcilik belgesi bir defaya mahsus kullanılabilir. Sertifikanın geçerlilik süresi 4 yıldır.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır ?

Sertifikanın geçerlilik süresi 4 yıldır.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar ?

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile hazırlanan KOSGEB girişimcilik eğitimi programları girişimcileri iş planı ile tanıştırmayı ve bu şekilde başarılı işletmelerin kurulmasını hedefliyor.

Bir Yorum Yap