Finans

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur

kredi borcu odenmezse ne olur 661

Kredi borcu ödenmezse ne olur 2021 . Borçlarınızı ödemek veya acil nakit ihtiyaçlarınızı gidermek adına başvurabileceğiniz ilk seçenek banka kredisi olabilir. Zira bir tanıdıktan veya etraftan borç istemek yerine bankadan kredi çekmek size daha kolay ve zahmetsiz gelecektir. Ancak iş ödeme kısmına geldiğinde maddi kaynaklarınızı verimli kullanamayan biriyseniz zorlanabilirsiniz. Gelirinizin size yetmediğini düşünüyorsanız üstüne kredi çekmeniz sizi çıkmaz bir yola sürükleyebilir. Bu nedenle ödeyebileceğiniz miktarda kredi kullanmaya dikkat etmeli ve aylık kredi taksitlerinizi zamanında ödemelisiniz.

İlgili: Kredi kartı borcumu Ödemezsem ne olur

Kredi kullananların en fazla merak ettiği sorular arasında kredi borcumu ödemeyezsem ne olur sorusu yer almaktadır. Kredi borcunuzu ödemezseniz veya artık ödeyemez hale gelirseniz sizi zor günlerin beklediğini bilmenizde fayda var. Zira kredi alırken bankanın size sunmuş olduğu şartları kabul edersiniz ve her ay belirlenen miktarı ödeyeceğinizi taahhüt edersiniz. Bunun karşılığında ise banka size kredi verir. Kredi borcu ödenmezse ne olur sorusunun cevabı olarak ihtar – uyarı verilebilir. Kredi borcu ödenmezse bankanın izleyeceği çeşitli yollar yer almaktadır.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur 2023 ?

Öncelikle kredi borcunuzun ödemesini aksatmaya başladığınızda ilk seferde uyarı almış olursunuz. Yani banka tarafından borcunu ödeyemeyen kişi aranarak ilgili birimlerce uyarılır. Bu uyarı da borcun en kısa zamanda ödenmesi gerekliliğiyle ödenmemesi durumunda yaşanabilecek olumsuz durumları kapsamaktadır.

Kredi borcu ödenmezse ne olur sorusunun ilk cevabı olarak borçlunun uyarılmaya başlanacağı yer almaktadır. Daha sonra ise banka ilgili birimi (müşteri hizmetleri) tarafından belli aralıklarla aranmaya başlarsınız. Hatta ilerleyen zamanda bu her gün de olabilmektedir. Eğer geciken borcunuzu ödediyseniz bu sözlü uyarılar da kesilecektir. Aksi takdirde borcunuzu ödeyene kadar banka tarafından aranmaya devam edeceksiniz.

Borç 90 gün süreyle ödenmezse yasal takibe girersiniz. Tabi bu tarih borcunuzun son ödeme tarihinden itibaren hesaplanmaz. Eğer 90 günlük süreyi aşarsanız yasal takip başlar ve gecikme yaşanmaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra ihtar çekilir. Kredi borcu ödenmezse 90 günün sonunda sizden borcunuzu faiziyle birlikte ödemeniz ayrıca ihtar ücretini de karşılamanız istenir. Bunu 7 gün içinde gerçekleştirmezseniz hakkınızda idari takip başlatılır.

İdari takip artık avukatların borcun tahsili için uğraşması anlamına gelmektedir. Banka alacağını bir avukata veya şirkete devredebilir. Bu durumda mahkemelik olursunuz ve borcunuza bir de avukatın – şirketin ücreti eklenir. Ayrıca kredi siciliniz idari takibe düştüğünüzde bozulmaktadır. Yani 5 yıl boyunca hiçbir bankadan kredi alamazsınız. Bu nedenle kredi borcunuzu idari takip sürecine gelmeden ödemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Bir Yorum Yap