Advertorial

Oyun Programları ile Kendi Oyununuzu Tasarlayabilirsiniz

Aim Geliştirme : CS Go , Pubg , Fortnite Aim Geliştirme Sitesi - Bu içerikle birlikte oyunlarda performansınız 5 katına çıkacak !

Oyun Programları ile Kendi Oyununuzu Tasarlayabilirsiniz

Online oyun oynamak 7’den 70’e hemen herkesin keyifle yaptığı aktiviteler arasındadır. Hoş zamanlar geçirmemize yardımcı olan bu oyunların nasıl yapıldığını hiç düşündünüz mü? Teknolojinin gelişmesiyle beraber oyun yapma programları sayesinde kod bilgisi olmadan mobil veya bilgisayar oyunları tasarlanabilmekte. Üstelik bazı programlarda bu işlemler sürükle bırak özelliği sayesinde çok kolay.

Oyun Yapma Programları ile Hayalinizdeki Oyunu Tasarlayabilirsiniz

Oyun yapma programları sayesinde aklınızda olan projeleri gerçek hayata geçirmeniz mümkün. Kısa bir ara yüz eğitimi sonrasında işlemlere başlayabilirsiniz. Bilgisayarda gezerken veya mobil oyunlara bakarken ben daha iyisini yapabilirdim diye içinizden hiç geçirdiniz mi? Ara yüzüne hâkim olduğunuz oyun yapma programı sayesinde sıfır kodlama bilgisi ile belki de bu düşüncenizde haklı çıkabilirsiniz.

Şunu da ifade etmemiz gerekir ki anlattıklarımızdan yola çıkarak oyun yapma işinin çok çok basit olduğunu da düşünmeyin. Belirtmek istediğimiz nokta sabır ve emekle beraber birazda eğitim sonucunda kolay ara yüze sahip programlar ile projelerin gerçekleştirilebildiğidir.

En basit görünümlü oyunu bile ele aldığımızda altından büyük bir emek çıktığını görmek zor olmayacaktır. Örneğin Flapy Bird isimli oyun genel hatlarıyla basit görünen bir oyundur. Ancak arka planında son derece büyük bir emek ve sabır iş birliği yatmakta. Eskiden bu tür oyunları oluşturmak için pek çok kodlama diline hâkim olmak gerekirdi. Ancak günümüzde oyun yapma programları sayesinde bu ihtiyaçlar ortadan kalkmıştır.

Şimdi oyun yapmak için kullanılabilecek programlar hakkında sizlere kısa bilgiler aktaralım.

Construckt 3

Contstruct 3 oyun yapma programı sayesinde kodlama bilginiz olmadan oyun geliştirebilirsiniz. Program sayesinde pek çok kişi işlemlerini sürükle bırak özelliği ile yerine getirmektedir. Programın ara yüzü karmaşık değil. Kısa bir eğitimle neler yapabileceğinizi anlayabilirsiniz.

Unity

Unity 2005 yılında 3D olarak program hayatına merhaba demişti. Sonraki yıllarda 2D özelliği eklenerek özelliğini arttırmış oldu.

Mobil marketleri kontrol ettiğimizde yapılan oyunların oranı olarak Unity ile yapılanların azımsanamayacak derecede olduğunu görebiliriz. Bu durumun sebebi olarak program ile şekil ve boyutların farklı türlerinde çalışmaya imkân vermesi gösterilebilir.

Unity oyun programı oyun içerisinde bulunanları birer nesne olarak algılar. Bu sayede oyun geliştiricisi nesneler ile istediği gibi oynayabilir.

Konuyla ilgili daha fazla bilgiye: https://www.trendpara.net/oyun-yapma-programlari/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yap