Ramazan

Sahurda Makarna Yenir Mi

sahurda makarna yenir mi 7512

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte evlerde sahur hazırlıkları da başladı. Sağlıklı vücut düzenini bozmadan oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler, sahur için eksiklerini tamamlamaya koyuldu. Herkesin damak zevki ve vücut yapısı farklı olduğundan, doğal olarak sahur tercihleri de farklı oluyor. Kimisi tercihini ağırlık hissi vermeyecek hafif yiyeceklerden yana kullanırken, kimisi de oldukça zengin sahur sofraları hazırlamak istiyor. Her durumda ortak nokta, sahurda ne yenileceği konusu oluyor. Toplum olarak hamur işlerine düşkün olduğumuzdan, çeşitli yiyeceklerin sahurda tüketilip tüketilemeyeceği de Ramazan öncesinde çok araştırılmakta. Hamur işlerinin en sevileni makarnanın sahurda tüketilmesinin uygun olup olmadığı en çok merak edilenler arasında. Sahurda makarna yenir mi ? Sorusunun çok sorulması nedeniyle uzmanlar da ilgili konuda açıklamalarda bulunuyor. Aslında sahurda nasıl beslenmeli konusu için bireysel tercihlerden çok uzman önerilerine kulak vermek gerek. Sahurda makarna tüketimi, makarnanın çeşidi ve miktarına dikkat edilirse uygundur deniliyor. 

İlginizi çekebilir: A101 Ramazan Kolisi 2023 Fiyatları

Sahurda Makarna Tüketimi 

Vücut direncini düşürmeden rahat bir oruç tutabilmenin anahtarı, sahurda doğru beslenmek! Doğru yiyecekler tüketildiği zaman hem mideyi fazla yormadan hem de çok açlık hissetmeden oruç tutmak mümkün. Bu bağlamda sahurda makarna yenir mi ? sorusuna, yeterli miktarda yenebileceği cevabı verilebilir. Makarna; irmik, yumurta ve çeşitli minerallerle zenginleştirilen bir yiyecek türü olduğundan oldukça sağlıklıdır. İçinde az miktarda yağ bulunur ve enerji verici özelliği fazladır. Bu nedenle kişinin gün boyu ihtiyacı olan enerjinin bir kısmını karşılayabilecek yapıdadır. Ancak sahurda tüketiminden kısa bir süre sonra yatılacağından, kepek veya tam buğday unundan yapılan makarna türü tercih edilmelidir. Tüketim miktarı da, 6-7 kaşığı geçmemelidir. Aksi takdirde yüksek karbonhidrat içeriğinden dolayı hem rahatsızlık verir hem de tok tutma süresi kısalır.  

Uzmanlara göre sahurda fazla karbonhidrat alımına sebebiyet vermeyecek aynı zamanda da tok tutucu özelliğe sahip gıdalar tüketilmeli. Sahurda makarna yenir mi sorusuna binaen, önerilere dikkat edilirse uygundur denilmektdir. Makarnanın tok tutucu ve enerji verici özelliği, sahurda tüketilebilecek yapıda olmasının başlıca nedeni. Ancak, beyaz unun sadece Ramazan ayında değil normal zamanda da sağlık için zararlı olduğunu biliyoruz. İçinde her ne kadar yararlı bileşenler olsa da, beyaz undan yapılan makarnanın sahurda tüketimi sakıncalı olabilir. Nedeni ise, beyaz undan yapılan yiyeceklerin vücudun suyunu emici özellikte olması. Çok fazla su ihtiyacı hissettireceğinden normal makarna haricinde tam buğday ve kepekli makarna gibi daha sağlıklı olan alternatiflerinin tercih edilmesi doğru bir seçim olacaktır.  

Sahurda Makarna Tüketmek Sakıncalı Mı

Sağlıklı şekilde oruç tutarak rahat bir Ramazan geçirmek isteyenler, Sahurda makarna yenir mi? merak ediyor. Makarnanın hamur işi olması ve yüksek karbonhidrat içermesi, sahurda tüketilip tüketilemeyeceği konusunda kafa karışıklığına sebep oluyor. Bazı kişilerin tüketilebilir demesine karşılıksahurda makarna tüketmek sakıncalı mı? Sorusuna evet, sakıncalı cevabını verenler de var. Ancak mevcut bilgi kirliliğine son noktayı, yapılan araştırmalara dayalı açıklamalarıyla uzmanlar koyuyor.  

Uzmanlara göre sahurda makarna yenir mi ? Evet yenir. Makarna, gün boyu boş kalacak mideye tokluk hissi verir. Ayrıca kişinin vücudunun iftar vaktine kadar dinç durmasını sağlar. Ancak sahurda kepek ya da tam buğday unundan yapılmış makarnanın tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu, uzmanların önemle uyarıda bulunduğu bir konudur. Makarna yanında bol salata, söğüş sebze ve yoğurt da oldu mu, sahurda makarna tüketimi sakıncalı ki diye bir soru sormaya da gerek kalmıyor. Kısacası sahurda makarnadan çok nasıl tüketildiği daha fazla önem taşıyor.

İlginizi çekebilir: Vodafone Ramazan Kampanyası 2023

Bir Yorum Yap