Ramazan

Sahurda Ne Zamana Kadar Yemek Yenir Diyanet

sahurda ne zamana kadar yemek yenir diyanet 7506

İmsak vakti dini bir kavramdır ve el çekmek ya da geri durmak gibi anlamlar taşır. Bundan dolayı da oruç tutmaya niyetlenen kişilerin sahur vaktinde yeme içme faaliyetlerini gerçekleştirmesi gerekirken imsak vaktinin gelmesi ile bu işlemlere son vermeleri gerekir. Sahurda Ne Zamana Kadar Yemek Yenir Diyanet ? Merak edilenler arasındadır ve bu konuda yapılan açıklamalara bakıldığında imsak vaktinin girişi ile yeme içme kesilir. Kişilerin oruç tutmak için sahur vaktinde yeme içme faaliyetlerini tamamlaması gerekirken bu süre iftar saatinde sonlanır.

İftar vakti orucun açıldığı zaman aralığıdır ve iftarla sahur vakti süresinde yeme içme serbesttir. İmsak vakti geldiğinde sabah ezanı da okunur ve ezanın okunması orucun başladığının işaretidir. Ramazan ayı tüm Müslüman alemi için oldukça önemli bir aydır ve bu ay çeşitli ibadetler yapılarak geçirilir. Ramazan ayının özelliği bu ayda Kur’an-ı Kerim’in indirilmesidir. Bundan dolayı İslam dünyası Ramazan ayına ayrı bir önem verirken ülkemizde de bu ay on bir ayın sultanı olarak adlandırılır. Ramazanın kendine özgü bir maneviyatı vardır ve 30 gün boyunca bu maneviyat yaşanmaya çalışılır.

İlginizi çekebilir: Vodafone Ramazan Kampanyası 2023

Sahurda Hangi Vakte Kadar Yemek Yenebilir ?

Ramazan ayında tutulacak oruç için belirli kaidelere göre hareket edilir. Dini açıdan belirlenen bu kurallara uyulduğunda orucun kabul olacağına inanılırken bu kuralların dışına çıkıldığında orucun bozulacağı kabul edilmektedir. Aynı zamanda bile isteye orucun bozulmasının günah olduğu bildirilirken sağlıklı olan her Müslüman için oruç farz olarak kabul edilir. Sağlığı müsaade etmeyen kişiler açısından da dini kolaylıklar getirilmiş ve kefaret ödemek sureti ile bu borcun yerine getirilmesi mümkün kılınmıştır. Sahurda Ne Zamana Kadar Yemek Yenir Diyanet ? Oruçla ilgili merak edilenler arasında yer alırken ezan okunmaya başladığında yeme içmenin kesilmesi gerektiği belirtilmektedir. Ezan vakti imsak saatinin de başlangıcıdır ve bu süre oruç için başlama zamanı olarak kabul edilmektedir. Bundan dolayı imsak vaktine girildiği okunan ezanla anlaşılır ve oruç başlar. Sahur vaktinde yeme içme eylemi gerçekleştirilirken bu sürenin bitimi imsak vakti ile belirlenmiştir.

İmsak Vakti Nedir ? Ne Zaman Başlar ?

İmsak vakti olarak adlandırılan süre sabah ezanının okunması ile başlarken bu aynı zamanda oruç için de başlama süresidir. İftar saatine kadar sürecek olan oruç için imsak vakti başlangıçtır. İmsakla iftar arasındaki süre ise Müslümanların oruçlu geçireceği zamanı ifade etmektedir. İftar orucun açıldığı ve yemeklerin yendiği zaman aralığıdır. Müslümanlar tüm gün oruç tuttuktan sonra oruçlarını iftarla birlikte bozarlar. İftarın ardından gelen sürede yeme içme serbest olurken sahur vaktinde, oruç tutabilmek için tekrar yemek yenir. Sahur vakti imsak ile sona erer ve bu sırada sabah namazı da okunur. Oruç başlangıcının tanımlandığı bu zaman dilimi sabah ezanının başlangıcıdır ve bu saatten itibaren iftara kadar yeme içme kesilir.

Ramazan ayında tutulan oruç için Diyanet tarafından her yıl uyulacak zaman çizelgeleri yayımlanmaktadır. Bu saatlere göre oruç tutulurken iftar saatleri her il için farklıdır. İller arasında yaşanan saat farkları konumları ile ilgilidir ve bu zaman aralığına göre oruç tutulur. Sahurda Ne Zamana Kadar Yemek Yenir Diyanet ? Suali imsak vaktinin başlangıcına kadar yenebilir şeklinde cevaplanabilmektedir. Bu yıl Ramazan ayı 13 Nisan’da başlayıp 13 Mayıs’ta Ramazan Bayramı kutlanacaktır. Bayram 3 gün sürecek olan dini bayramlardan biridir. Ayrıca Kadir Gecesi de Ramazan ayının son 10 günü içerisinde aranması gereken günlerden biridir.

İlginizi çekebilir: Türk Telekom Ramazan Kampanyası 2023

Bir Yorum Yap