Sigorta Şirketlerinden Satılık Hasarlı Araçlar Nasıl Alınır ? Trafik kazası, araç sahibi birçok insanın korktuğu ve başa gelebilecek en kötü olaylardan biridir. Kaza sonucu hasarlı araç durumunda olan araçlar artık 2.el olarak nitelendirilir. Fakat her aracın hasar derecesi farklı olabilir. Bazı araçlarda sadece bir çizik mevcutken bazılarının hasarı daha fazladır. Dolayısıyla işi bilenler, hasarlı araçları 3 gruba ayırmışlar. Bunlar sırasıyla ;
- Hasar kayıtlı
- Pert kayıtlı
- Hurda kayıtlı
olarak nitelendirilmektedir. İnsanlar araç sahibi olmayı düşünüp otomobil piyasasının pahalı olduğunu görünce, 2.el araç almaya yönelirler. Bu noktada piyasadaki fiyatlarından daha düşük değerlerde , sigortadan satılık hasarlı araçlar ,araç sahibi olmayı düşünenlerin imdadına koşmaktadır.Fakat hasarlı araç satımı ile yalnızca bir sigorta şirketi ilgilenmiyor. Birçok sigorta şirketi bu iş ile ilgilendiğiden dolayı araç satın almayı düşünenlerin tercih yapmaları güç olmaktadır.
İlginizi çekebilir : Eskihisar topçular
Hasarlı Araç Şartları
Hasarlı araçların tamamen hasarlı olması durumu, tamir ihtiyaçlarının sigorta değeri ile eşit olması durumu aracın Pert araç olmasını ifade eder. Genel olarak aracın kaza sonucu, bakım, onarım masraflarının tutarının yüzde 70’i alım satım değerine ulaşmış ise bu araba artık tam hasarlı araç demektir. Trafiğe çıkması hem araç sahibi için hem trafikteki diğer insanlar için can kaybına ve mal kaybına sebebiyet verebilir.Dolayısıyla araç sigortalı ise sigortalanan şirket ile iletişime geçilmelidir.
Hasarlı araç satışı yapan sigorta şirketleri, aracın hasar ve pert tespitini de yaparlar. Daha sonra bu araçları tıpkı ihale satış tarzı ile satışa çıkarır. Müşterilerin tekliflerine göre satış gerçekleştirilir. Bu ihale usulü hasarlı araç satışına katılmayı isteyen bireyler sigorta şirketlerinin web sitelerinden veya yüz yüze görüşerek yardım alabilirler. Günümüzde artık genel olarak neredeyse bütün sigorta şirketlerinin bu satışların gerçekleşmesi için bir ihale sistemi mevcuttur. Müşteriler, bu sistemlere üye olarak satışı yapılan araçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve teklif verebilirler. İhale teklifleri de ancak üye olduktan sonra görülmektedir.Müşterilerin dikkat etmeleri gereken bir husus daha vardır. Sigorta şirketleri üye olan müşterilerden bir teminat isterler.Böylelikle ihaleyi kazandıkları halde aracı satın almaktan vazgeçilirse bu teminatın ödemesi geri yapılmamaktadır.
Hasarlı araç fiyatları düşük olmasıyla beraber satışlarının ve alımlarının yapılması da güven gerektirmektedir.Müşteriler hasarlı araçların onarımını iyi hesap etmelidir.Aracın özellikleri ve hasar derecesi göz önünde bulundurulmalıdır.Bütün bu durumlar göz önüne alınarak ihale sitemine üye olup teminat ödeyip daha sonra teklif verilmelidir.
Hasarlı Araç Satan Sigorta Şirketleri
2.el veya hasarlı araç almayı düşünenlerin mutlaka ekspertiz işlemini yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Böylelikle yakın zamanda çıkabilecek masraflar ve mekanik aksaklıkların hepsini bir rapor halinde görmek mümkün hale gelir. Bu bağlamda sigorta şirketlerinin bu ölçümü mutlaka yapmaları gerekmektedir.Bu ölçüm yapıldıktan sonra alım satım işleminin yapılması hem daha güvenli hem daha kalitelidir. Hasarlı araç satışı yapan sigorta şirketlerinden bazıları Enka sigorta, Generali sigorta, Anadolu sigortadır.
Sigorta Şirketlerinden Satılık Hasarlı Araçlar Nasıl Alınır içeriğimizi sonuna geldiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.
Bir Yorum Yap