Merhabalar! İş arama dünyasına hoş geldiniz. Turizm sektöründe bir iş arıyorsanız, CV’nizin başvurduğunuz pozisyonla ilgili tüm bilgileri içermesi önemlidir.
Bölüm: CV hazırlarken başvurduğunuz pozisyona uygun olarak yazın.
CV’nizi hazırlarken başvurduğunuz pozisyona uygun olarak yazın. Turizm sektöründe bir işe başvuruyorsanız, CV’nizin bu alana olan ilginizi gösterecek şekilde yazıldığından emin olun. Turizmle ilgili deneyiminiz veya eğitiminiz hakkında bilgi ekleyebilirsiniz.
Bölüm: Özgeçmişinizin ilk sayfası şu bilgileri içermelidir: isim, e-posta adresi, telefon numarası ve adres.
Özgeçmişinizin ilk sayfası aşağıdaki bilgileri içermelidir:
- Adınız, e-posta adresiniz ve telefon numaranız
- Adresiniz (varsa)
Arial veya Times New Roman gibi profesyonel görünümlü bir yazı tipi kullanmanızı öneririz. Yazı tipi boyutunun çok büyük veya küçük olmadığından emin olun. Denge önemli olsa da, çok küçük olması CV’nizin profesyonelce görünmemesine ve okunmasının zorlaşmasına neden olabileceğinden bu noktada aşırıya kaçmayın.
Bölüm: Bu sayfadaki tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olun.
- Bu sayfadaki tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olun.
- Başvurunuz medeni durum, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kişisel bilgileri içermelidir.
Bölüm: Bu sayfadaki tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olun: Başvurunuz medeni durum, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kişisel bilgileri de içermelidir.
Bu sayfadaki tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olun: Başvurunuz medeni durum, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kişisel bilgileri içermelidir.
Özgeçmişte kişisel bilgilere yer verilmemelidir.
Bölüm: Uyruğunuzu belirtmelisiniz: Uyruğunuzu belirtmelisiniz çünkü bu, mülakata kabul edilip edilmeyeceğiniz konusunda çok önemli bir unsur olabilir.
Uyruğunuzu belirtmelisiniz: Uyruğunuzu belirtmelisiniz çünkü bu, mülakata kabul edilip edilmeyeceğiniz konusunda çok önemli bir unsur olabilir. Bazı şirketler, çalışanlarının belirli bir ülkeden veya kültürden olmak gibi belirli özelliklere sahip olmasını şart koşar. Eğer durum buysa, bu şartlara uymayan birini işe almak istemeyebilirler.
Yurt dışında çalışmak için başvuruyorsanız ve vizeye ihtiyacınız varsa, işverenin süreç için gerekli her şeyi hazırlayabilmesi için ne tür bir vizeye (veya oturma iznine) ihtiyacınız olacağını belirtmeniz çok önemlidir.
Bölüm: Eğitiminiz, iş deneyiminiz ve bilgisayar becerileriniz hakkında ayrı sayfalara yazın.
Özgeçmişinizin ilk sayfası adınız, adresiniz ve iletişim bilgileriniz gibi kişisel bilgilerinizi içermelidir. İkinci sayfa eğitim geçmişinizi içermelidir. Üçüncü sayfa, önceki tüm işlerinizi kronolojik sırayla listelemeye ayrılmalıdır. Uzun süredir çalışmıyorsanız, bu sayfada hiçbir iş listelememek daha iyidir. Eğer hala orada çalışıyorsanız veya yeni ayrıldıysanız (eğer çok iyi değilse) son işiniz de bu sayfada listelenebilir.
Dördüncü sayfa, kendiniz hakkında yararlı olabilecek ancak konuşulan diller ve bilgisayar becerileri gibi istihdam olanaklarıyla doğrudan ilgili olmayan ek bilgileri koyduğunuz yerdir.
Bölüm: Eğitim bölümünüzde, gittiğiniz okulun veya üniversitenin adı, orada geçirdiğiniz yıllar ve notlarınız birincil unsurlardır.
Eğitim alanınızda, gittiğiniz okulun veya üniversitenin adı, orada geçirdiğiniz yıllar ve notlarınız birincil unsurlardır. Örnek:
Dubai Üniversitesi (2010 – 2014); Uluslararası İlişkiler yan dalıyla Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisans Derecesi
Bölüm: Çoğu durumda, işverenler ortaokuldan önceki deneyimlerle ilgilenmezler.
Çoğu durumda, işverenler ortaokul öncesi deneyimle ilgilenmezler. Eğitiminiz ve iş deneyiminiz hakkında bilgi görmek isterler.
Dillere gelince, akıcı bir şekilde konuştuğunuz (veya ileri düzeyde konuştuğunuz) dilleri listelemelisiniz. İşverenler, hedef pazarlarının dilinde iletişim kurup kuramadığınızı bilmek isteyeceklerdir. Eğer öyleyse, sizi işe alma olasılıkları daha yüksek olacaktır çünkü müşterilerin ne söylediğinizi ve şirket tarafından hangi bilgilerin sağlandığını anlayabileceklerini umacaklardır.
Bilgisayar becerileri de bu alanda çok önemlidir çünkü turizm şirketleriyle çalışırken çok fazla veri girişi söz konusudur: çevrimiçi formları doldurmak veya Excel veya Access gibi bir bilgisayar veritabanı programına bilgi girmek, bu programların nasıl çalıştığı hakkında bazı temel bilgiler olmadan sıkıcı olabilir!
Ek olarak:
- Lise veya üniversite sınıflarından ilgili profesyonel sertifikaları ekleyin (örneğin, CPR sertifikası). Bunlar potansiyel işverenlere sadece bu dersleri aldığınızı değil, aynı zamanda başarıyla geçtiğinizi de gösterir! Bu herkes için iyi bir haber!
Bölüm: Okuldaki genel performansınızın ne kadar iyi veya kötü olduğunu göstermek istiyorsanız, belirli bir not numarası veya yüzdesi ekleyebilirsiniz.
Okuldaki genel performansınızın ne kadar iyi veya kötü olduğunu göstermek istiyorsanız, belirli bir not numarası veya yüzde ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bu bilgiyi yalnızca iş aramanızla ilgili olması halinde eklemeniz gerektiğini de unutmayın.
Bu bilgileri eklemenin en iyi yolu, özgeçmişinizdeki her satırın sonuna eklemektir. Bu, eğitiminizle ilgili tüm verilerin bir arada gruplanacağı ve böylece işe alım uzmanlarının neye baktıklarını anlamalarının kolaylaşacağı anlamına gelir.
Bölüm: Gerekirse, okul veya üniversite yıllarınızdaki önemli başarılarınızı da bu bölümde listeleyebilirsiniz.
Gerekirse, bu bölümde okul veya üniversite yıllarınızdaki önemli başarılarınızı da listeleyebilirsiniz.
Ödül ve başarı listeleri madde işareti formatında ve daha anlaşılır olması için her bir madde girintili olarak yazılmalıdır. Başarılarınız tek bir satıra sığmayacak kadar uzunsa, birden fazla paragraf yerine ek metin satırları kullanın.
Her bir ödül veya başarı hakkında aşağıdaki bilgileri eklemelisiniz:
- Ödülün veya başarının adı
- Bu ödülü kazanmak için ne yaptığınıza dair kısa bir açıklama (30 kelimeyi geçmeyecek şekilde)
- Bir işverenin ödülün/başarının anlamını ve önemini anlamasına yardımcı olacak her türlü ayrıntıyı ekleyin (örneğin, bu ödül için kaç kişinin başvurduğu).
Çıkar yol: CV, iş bulmanın sadece bir adımıdır, bu nedenle daha fazla test ve mülakata hazırlıklı olun.
Özgeçmiş, iş bulmada sadece bir adımdır, bu nedenle daha fazla test ve mülakata hazırlıklı olun. Diğer adaylar arasında öne çıktığınızdan emin olmak için özgeçmişinizi düzenli olarak güncelleyin ve başvurduğunuz pozisyonla ilgili tüm bilgileri içerdiğinden emin olun. Özgeçmişiniz başvurduğunuz pozisyona uygun olmalıdır. Medeni durum, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kişisel bilgiler de özgeçmişinizde yer almalıdır.
Conclusion
Artık başvurduğunuz işe uygun bir CV’yi nasıl yazacağınızı öğrendiniz. Bunun iş bulmak için sadece bir adım olduğunu unutmamalısınız, bu nedenle daha fazla test ve mülakata hazırlıklı olun.
Bir Yorum Yap