Güncel Haberler

Uzun Yoldan Sıkılmamak İçin

uzun yoldan sikilmamak icin 637

Uzun yolda sıkılmamak için ne yapılır ? Evet, bir seyahate çıkacaksınız ve önünüzde uzun bir yol var. Saatler nasıl gelip geçecek ? Sıkılmamak için aktiviteler gerekli. Bu yazımızda yalnız yolculuklar , iki kişilik yolculuklar ve grup halindeki yolculukta sıkılmamak için ne yapılır konusunu netleştireceğiz.

Eğer Yalnız Seyahat Ediyorsanız: 

  1. Bir günde kaç saat araba kullanacağınız belirleyin ve onu aşmayın.
  2. Yola çıkmadan önce yolda hangi müzikleri dinleyeceğinizi seçin. Eğer dinlemek istemiyorsanız sürerken sizi rahatsız edeceğinden yanınızda hiçbir mp3 ya da cd olmasın.
  3. Molalarda tüm ihtiyacınızı giderebilmeniz için daha büyük dinlenme yerlerinde durun.
  4. Telefonunuzu şarj etmek için araba şarj kiti alın.
  5. Her durduğunuzda bedeninizi çalıştırın.Çoğu arabanın içinde saatlerce oturmak rahatsızlık vericidir. Bu yüzden durduğunuzda bacaklarınızı ve kollarınızı gerin ve çalıştırın.
  6. Eğer radyo dinleyeceksiniz geçen saatleri size hatırlatan bir radyo programı dinleyin. Örneğin her saat başı haber sunan radyo kanalları. Eğer saat takmıyorsanız veya gözünüzü yoldan ayırmak istemiyorsanız kaç saattir yolda olduğunuzu hatırlamak için etkili bir yol.
  7. Sert tabanlı rahat bir ayakkabıyla yola çıkın. Eğer çıplak ayakla veya parmak arası terlikle araba kullanırsanız bir kaza anında ayağınızı yaralayabilir hatta daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. veya arabanız bozulup yürümek zorunda kalırsanız ayakkabı her türlü size avantaj sağlar.
  8. Eğer gece araba kullanacaksanız her ihtimale karşı yanınıza el feneri ve pil alın.

İlginizi Çekebilir: Abs Uyarı Işığı

Eğer İki Kişiyseniz:

  1. Eğer yolculuktan önce sinirliyseniz sorunu halletmeden yola çıkmayın. Sinirli olmak sizin veya yanınızdaki yolcunun dikkatini dağıtabilir ve kazaya sebep olabilirsiniz.
  2. İkinizin de hoşlandığı müzikleri yanınıza alın. Bu madde gideceğiniz yere kavga etmeden gitmeniz için önemli.
  3. Kestirme yollara girmeyin. Kestirmeler daha çekici olabilir fakat kestirmeler daha uzun yollara dönüşebilir ve Tartışmaya sebep olarak dikkatinizi dağıtabilir.
  4. İçinizden biri durmak istediğinde durun. Yanınızdaki yolcu sizin gibi yorulmuyor olabilir fakat o durmanızı istediğinde ona kızmak iyi bir fikir değil.
  5. Hanginizin nerede veya kaç saat arabayı kullanacağına karar verin. Eğer ikiniz de araba kullanmayı biliyorsanız eşit bir şekilde yolu bölüşün ve dinlenmeye zaman ayırın.
  6. Kendi sürüşünüzü eleştirin ve iyileştirmek için kendinize önerilerde bulunun. Arabayı süren kişiyi eleştirmenin ve hatalarını düzeltmeye çalışmanın bir yararı olmaz. Eğer o kişinin güvenli sürüş becerilerinden emin değilseniz arabaya binmeyin. Otobüs, tren ya da uçağı tercih edin.
  7. Eğer arkadaşınız yorgun veya hastaysa durun. Gitmek istediğiniz yere er ya da geç varacaksınız.

İş Arkadaşlarınızla Dolu Bir Arabada İseniz:

  1. Yol boyunca kimlerin nerede veya ne zaman araba kullanacaklarına karar verin.
  2. Rotanızı önceden belirleyin. Ne olacağını görmek için beklemek yerine plan yapmak her zaman daha iyidir.
  3. Dikkatinizin dağılmaması için önemsiz konulardan koşun. İş hakkında konuşmalar tartışmalara neden olabilir. Eğer tartışmaya yol açarsa konuyu değiştirin.
  4. Eğer patronsanız ve kendi arabanızdaysanız diğer yolculara iş yerindekinden daha yumuşak davranmaya çalışın. Yolculuk boyunca emir vermek veya yöneticilik yapmak gerçekten kötü bir fikir. Eğer bunları yapamıyorsanız ya yalnız yolculuk yapın ya da yolculuk boyunca uyuyun. Ayrıca eğer kendi beğendikleri müzikleri veya bir radyoyu dinlemek istiyorlarsa değiştirmeleri için baskı kurmayın.
  5. Eğer çok esprili bir insansanız şakalarınızı kendinize saklayın. Sizin mizah anlayışınız karşı tarafa kötü görünebilir. Bunu yapamazsanız ya yalnız yolculuk yapın ya da yanınıza okumak veya izlemek için bir şeyler alın.
  6. Acil durum olmadıkça telefonla görüşme yapmayın. Görüşmeleri kısa tutun. Tabi ki whatsapp’tan mesajlaşmak da yasak.
  7. Eğer birisi kitap okumak , Diğeri müzik dinlemek bir diğeri uyumak istiyorsa onlara izin verin. Dikkatinizi dağıtmalarından iyidir.
  8. Kişisel bakım önemlidir. Eğer hijyen sorunlarınız varsa yolculuğa çıkmadan önce bu sorunları çözün.
  9. Yolculuktan önce ne yediğinize dikkat edin.

Uzun Yolda Sıkılmamak İçin Ne Yapılır başlıklı yazımız burada sona eriyor. Siz de yolculuklarınızda sıkılmamak adına yaptıklarınızı yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yap