Nedir

Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir ?

laborant ve veteriner saglik nedir 6627

Bu meslek için adayların çeşitli yollarla eğitim alması mümkün olurken açık öğretim fakültesinden de okunabilen iş kolları arasında yer almaktadır. Ayrıca meslek yüksekokulları da bu alanda yetişmiş insan gücünü karşılama konusunda eğitim veren okullardandır. Ön lisans programı olan Laborant ve Veteriner Sağlık programları hakkında merak edilen birçok soru vardır ve bunlardan biri de Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir ? Şeklindedir. Bölümü okuyan öğrencilerin mezun olmadan önce gerçekleştirmeleri gereken 30 günlük stajları olmaktadır. Geniş bir iş imkânı yaratması mesleğe olan ilginin artması ile sonuçlanırken batıkent veteriner klinikleri ya da araştırma laboratuvarları mezunların çalışabilecekleri alanlar arasında yer alır.

Gıda üzerine ve hayvan yetiştiriciliği alanlarında mezunlar çalışabilirken uzman laborant ve veteriner sağlık teknikeri yetiştirmek programın amaçları arasında bulunur. Veteriner hekimlere çeşitli konularda yardım etmek üzere istihdam edilen bölüm çalışanları hayvan hastanelerinde ve veteriner kliniklerinde bu görevi yapabilirler. Bunun yanı sıra farklı konular üzerinde de çalışmaları mümkündür. İki yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllık lisans seviyesine çıkarma şansına da sahiptirler.

İlginizi çekebilir: Özel Güvenlik Maaşları

Laborant ve Veteriner Sağlık Ne İş Yapar ?

Laborant ve veteriner sağlık bölümünden mezun olanların hayvanların bakımı ile ilgili çalışmalarda yer alması mümkün olurken hayvanların üreme kontrollerinin yapılması, veteriner hekimlerin çalışmaları sırasında kendilerine yardımcı olunması genel olarak yaptıkları işlerdir. Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir ? Araştırılan bir konudur ve bu bölümde okuyanların 2 yıllık ön lisans eğitimi ile mesleğe adım atmaları mümkün olur. Bölüm dersleri arasında veterinerlik alanında da konu başlıkları yer almaktadır. Bu bölümde okuyan öğrenciler dilerlerse dikey geçiş sınavına girme hakkına sahiptir. Dikey geçiş sınavından yeterli puanı almaları durumunda farklı lisans bölümlerine geçme hakları vardır. Bu bölümler Moleküler Biyoloji ve Genetik, Veterinerlik, Biyoloji, Tarımsal Biyoteknoloji, Hayvansal Üretimdir. Adayların bu bölümleri okumaları durumunda da çalışma imkanlarının daha da genişlemesi söz konusudur.

Laborant ve Veteriner Sağlık İş İmkanları

Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünü bitiren adayların geniş bir çalışma alanına sahip olması söz konusudur. Dilerlerse eğitimlerini lisans seviyesine çıkararak bu çalışma alanlarını daha da genişletebilme şanslarının olması bölüme ilgi duyanlar açısından cezbedicidir. Aynı zamanda lisans eğitimi almakla gelir düzeyinde bir artış yakalamak da mümkün olur. Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir ? Araştırılan konular arasında yer alırken bu alanda çalışacak adayların veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri, yem fabrikaları gibi alanlarda istihdamı mümkün olur. Bunların dışında ilaç firmaları, özel şirketler, kamu kuruluşları, hayvan çiftlikleri gibi birçok alanda da çalışma şansları vardır. Meslekte başarılı olmak için hayvanlara karşı sevgi beslemek gerekir. Bu mesleğin yoğun olarak hizmet verdiği alan, hayvanları ilgilendiren konulardır. Bundan dolayı tercih yapmayı planlayan adayların hayvan yaşamına ve sağlık problemlerine karşı ilgisi olması onlarda aranacak özellikler arasındadır.

İlginizi çekebilir: Güncel torrent tracker

Bir Yorum Yap