Advertorial

SEO Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

simur digital

Hayatımızın vazgeçilmez kavramlarından biri olan SEO ne yazık ki başarılı olmak için kesin formülleri bulunan bir konu değildir. Başarılı SEO çalışmaları yapılabilmesi için deneyimli, uzman ve profesyonel SEO ajansı ile çalışılmalıdır. SEO ajansı, web siteleri için profesyonel olarak dijital hizmetler sunar. SEO geliştirmelerine odaklanan SEO ajansı ile çalışmak web sitesinin alanında uzman kişilere emanet edilmesi anlamına gelir.

Simur Digital alanının öncü isimlerinden biri olarak web sitelerine etkili SEO çalışmaları planlamakta, süreçleri titizlikle yönetmekte ve düzenli raporlarla müşterilerine mevcut ve hedeflenen durum ile ilgili olarak bilgilendirmektedir.

simur digital
SEO Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 3

Meta Etiket Kullanımı SEO İçin Neden Önemlidir?

SEO çalışmaları kapsamında web sitelerinde meta etiket kullanımı çok önemlidir. Meta etiketlerinin kullanım amacı, arama motorlarının web sitesinin yazılımsal kod yapısı içine yerleştirilen meta etiketlerini algılayarak web sitesini tanımasını ve web sitesi hakkında tarayıcılara veri aktarmasını sağlamaktır. 

Meta etiketleri kullanıcıların yaptıkları organik aramalarda web sitesinin üst sıralarda yer almasını sağlayan önemli faktörlerden biridir. Meta etiket bu açıdan bakıldığında web sitesinin arama motorları tarafından tanınması amacına yönelik olarak oluşturulan açıklama olarak da tanımlanabilir. 

Meta Etiketi Nedir?

Meta etiketleri arama motoru botlarına web sitesi ile ilgili olarak önemli bilgileri sunma görevini üstlenen açıklamalar olma özelliğine sahiptir. HTML kod yapısının en başında yer alan meta etiketleri sayesinde arama motorları web sitelerini tanıyarak web sitesinin arama motoru organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması için bot servislerini kullanarak sitenin tarayıcı üzerinde konumlandırılmasını sağlar. 

Meta etiketleri en sık Google’da kullanılır. Bunun nedeni Google’ın web sitelerinin sıralamalarını belirlerken meta etiketlerinden yararlanmasıdır. Meta etiketlerinin farklı öneme  ve farklı işlevlere sahip türleri vardır.

Meta Etiketi Türleri

Meta etiketlerinin birbirinden farklı işlevlere sahip olan meta title, meta description, meta keyword, meta robots, canonical, header, alternate ve no-follow gibi farklı türleri bulunmaktadır.

Meta Title Etiketi: Web sayfasının başlığına title denilir. Arama motorları meta title etiketini analiz ederek title olarak belirtilen sayfada hangi konunun ele alındığını belirler. Böylece arama motoru sonuçlarında listeleme yapılırken meta title etiketi içinde sunulan başlığı kullanarak listeleme yapar. Bu nedenle meta title etiketi SEO çalışmaları için çok önemlidir. Bununla birlikte etiketin Google tarafından belirlenen karakter sınırı aşıldığında fazla olan kısım için arama sonuçlarından gösterim alınması mümkün değildir.

Meta Description Etiketi: Description web sayfasının açıklaması olup meta description etiketi sayfada hangi konunun ele alındığını belirtir. Web sayfasının arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasında önemli rol oynayan meta description etiketinde de Google tarafından belirlenmiş bir karakter sınırı vardır. İçerikler belirlenen karakter sınırından fazla girildiğinde kullanıcı deneyimi açısından olumsuz bir etkiye neden olabilmektedir.

Meta Keyword Etiketi: Meta keyword etiketi artık Google tarafından takip edilmemekte ve kullanılması da önerilmemektedir. Hatta meta keywords etiketinin web sayfasında kullanılmasının Google tarafından spam olarak algılanma riski olduğu bilinmektedir.

Meta Robots: Bu etiketin kullanılmasıyla arama motoru üzerinde indekslenmesi ve sıralama alması istenmeyen sayfaların Google tarafından analiz edilmesinin engellenmesi amaçlanır.

Header Etiketi: Header etiketi web sitesine eklenecek olan içerikte kullanılacak olan başlıkların işlevlerine göre farklı şekillerde düzenlenmesi amacına yönelik olarak kullanılır. SEO açısından içeriğin Google algoritması ile uyumlu başlık yapısına sahip olması çok önemlidir. Ana başlık H1 olmak üzere H2, H3, H4, H5 ve H6 gibi farklı işlevlere sahip alt başlık çeşitleri vardır.

Canonical Etiketi: Canonical etiketi birbirinin aynısı olan sayfaların fazla sayıda indeks almasının önlenmesi ve SEO kalitesinin olumsuz bir şekilde etkilememesi için kullanılır.

No-Follow Etiketi: Bazı durumlarda web sitesinden bir başka web sitesine bağlantı verilmesi gerekliliği oluşabilmektedir. Bu durumda bağlantı veren web sitesi diğer web sitesine bir bakıma kefil olmuş olarak kabul edilir. Bağlantı sağlanan web sitesinde Google tarafından olumsuz bir şekilde karşılanacak bir durum ortaya çıkarsa link çıkışı yapan web sitesinin de otoritesi zedelenir. Bu durumun engellenebilmesi için No-Follow etiketi kullanılarak bağlantı verilen siteye kefil olunmadığı belirtilmiş olur. 

H1 Başlık Etiketlerinin SEO’ya Etkisi

H1 başlık etiketlerinin ve diğer başlık etiketlerinin doğru ve kaliteli bir şekilde kullanılması SEO çalışmalarında en önemli kriterlerdendir. Belirlenen odak anahtar kelimeler ve bu doğrultuda seçilen H1 etiketi ile diğer etiketler, SEO çalışmalarının başarısını etkiler. H1 başlık etiketi nitelikli, dikkat çekici ve çarpıcı kelime kombinasyonları oluşturularak yapılmalıdır. Seçilen kelime mutlaka H1 içinde yer almalıdır. Çarpıcı H1 ziyaretçilerin web sitesinde uzun süre tutulmasını ve yazıları keyifle okumasını sağlar. 

Bir Yorum Yap