Nasıl Yapılır

Ego Kart Bakiye Sorgulama

ego kart bakiye sorgulama 5802

Şehirlerde belediyecilik hizmetleri kapsamında toplu taşıma araçlarında ve bazı alanlarda kartlar kullanılmak sureti ile hizmet alınmaktadır. Bu hizmetlerden birini de Ankara belediyesi Ego kart uygulaması ile vermektedir. Ego Kart Bakiye Sorgulama işlemleri birkaç yöntem kullanılarak yapılabilmekte ve kısa sürede bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Ulaşımda kullanılan bu tür kartların içerisine bir miktar para yüklendiğinde ve kullanım miktarına bağlı olarak da bakiyede eksilme olduğunda kalan kullanım miktarı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Kalan miktarların öğrenilmesinde belediyenin resmî web sitesinden bilgi alınabileceği gibi telefonla ulaşılarak da çağrı merkezinden yardım alınabilir. Web sitesi dışında mobil uygulamaların telefona indirilmesi ile de kart bakiyesi öğrenilebilir. İnternetten kart bakiyesi öğrenilmek istendiğinde web sitesi açıldıktan sonra sayfada yer alan giriş yap seçeneğinin tıklanması ve sayfaya giriş yapılması gerekiyor. Kullanıcıların Ego kart üyeliğine bağlı olarak yapılan bu girişin ardından bakiye yükleme ve sorgulama seçeneğine ulaşmak mümkün olurken kartın siteye tanımlanması durumunda da kullanıcıların siteye girişleri daha hızlı hale gelebiliyor. Ego kart metro, otobüs gibi toplu taşımada yararlanılan vasıtalarda kullanıldığında şehir içinde hızlı bir ulaşım gerçekleştirmek mümkün olurken vatandaşlar açısından da kullanım kolaylığı yaratıyor. Kartın ulaşımda kullanılmasının ardından aktarma yapılacağı zaman indirimli tarifeden yararlanılabiliyor.

Ego Kart Bakiye Yükleme

Ego Kart Bakiye Sorgulama işlemlerinde kullanılacak yöntemlerden biri de mobil uygulamanın telefona indirilmesi. Bu sayede kullanıcılar kart bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilirken bakiye sorgulama ya da yükleme ihtiyaçlarını da bu yöntemle halledebiliyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan uygulamanın indirilmesi kullanıcılar açısından birçok kolaylık sağlıyor. Mobil uygulama telefona indirildikten sonra karta ait çeşitli kampanyalardan haberdar olmak açısından da kullanıcılar için kullanım avantajı yaratıyor. Web sitesi ya da mobil uygulama seçeneklerini çeşitli nedenlere bağlı olarak kullanmayan müşterilerin telefonla çağrı merkezini aramak koşulu ile de bilgi edinmesi mümkün hale getirilmiş. Bu sayede çağrı merkezine ulaşıldığında kart bakiyesi hızlı bir şekilde öğrenilebiliyor. Ego kart çağrı merkezi numarası ise 0312 219 0 235 olarak yer alırken bu numara arandığında sadece bakiye işlemleri değil otobüs hatlarına ait bilgilerin de öğrenilmesi mümkün oluyor.

Ego Kart Bakiye Sorgulama ya da bakiye yükleme işlemleri elektronik ortamlar aracılığı ile, merkezlerdeki anlaşmalı bayilerden ya da para ödeme cihazlarından yapılabilmektedir. Kart, validatör denen cihazlara yaklaştırıldığında toplu taşıma sırasında otomatik olarak ödeme gerçekleşir. Kalan bakiyenin ekrana yansıtılması sebebi ile yolcular kartlarında kalan miktarları ulaşım sırasında da öğrenebilmektedirler. Ankara kart ya da ego kart olarak tanımlanan kartın alınması sırasında merkezlerde bulunan kart işlem merkezine başvurmak gerekmektedir. Başvuru işlemleri kısa sürede tamamlanmakta ve yolcuların kartları hemen teslim edilebilmektedir. Bu karta sahip olunduğunda hızlı ve modern bir ulaşım hizmeti alınabilirken aynı zamanda vakitten de tasarruf sağlanması mümkün olmaktadır. Bakiye sorgulama işlemleri resmî web sitesinden yapılabilirken mobil uygulamanın telefona indirilmesi ile de sorgulama yapılabilir. Kart merkezlerine yapılan başvurular sırasında son 6 ay içinde çekilen vesikalık fotoğraf ve kimlik bilgisinin olması gerekmektedir. İndirimli kart almak isteyen yolcular içinse öğretmen ya da öğrenci olduklarını beyan eden belgelere gerek duyulmaktadır.

Ego Kart Bakiye Öğrenme

Ego Kart Bakiye Sorgulama işlemi telefonla, web sitesi aracılığı ile ya da mobil uygulamadan yapılabilen bir çalışmadır ve bu metotlardan herhangi birinin kullanılması ile bakiye sorgulama gerçekleştirmek mümkündür. Ego kart belediye tarafından çeşitli merkezlerden temin edilebilmektedir. Bu karta sahip olmak için farklı noktalarda yer alan kart merkezlerine başvurmak ya da internet sitesi üzerinden online randevu almak mümkün olmaktadır. Belediye hizmetleri arasında yer alan ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için geçerli olan ücretsiz ulaşım imkânı vatandaşların kullandığı hizmetlerdendir. Bu kartlar ulaşımda kolaylık sağlarken vatandaşlar açısından da ekonomik olmaktadır. Toplu ulaşımda birçok vasıtaya Ego kart ile binmek mümkün olurken toplu ulaşımı sık kullanmayan kişiler için de tek kullanımlık kartlar bulunmaktadır. Bu kartların Ego karta göre daha pahalı bir hizmet sunduğu görülürken tek kullanımlık kartlarda aktarmalar sırasında indirim uygulaması söz konusu olmamaktadır. Toplu taşımaların yer aldığı merkezlerde bulunan kart dolum cihazlarından da bu tür ulaşım kartlarına hem para yüklemesi yapılabilmekte hem de yükleme sırasında bakiye öğrenilmesi mümkün olmaktadır. Karta bakiyesi yükleme işlemlerinin yapıldığı bir diğer merkezler ise bayilerdir. Bayilerden hem kart temin edilebilmekte hem de nakit olarak karta bakiye yüklenebilmektedir. Bayiler şehir içinde çeşitli noktalarda bulunmakta ve kullanıcılar buradan rahat bir şekilde hizmet alabilmektedirler.

İlginizi çekebilir: Pubg klan isimleri şekilli yazma

Ego kart ulaşımda kullanılan bir kart olmasının yanı sıra farklı özellikler taşıması ile de dikkat çekmektedir. Ankara kart olarak da bilinen ego kart birçok kullanım özelliğine sahiptir. Ego Kart Bakiye Sorgulama yapmak isteyen kullanıcılar açısından bu işlemler online mecralar aracılığıyla yapılabilmektedir. Telefonlara indirilecek uygulamanın ardından kart bakiyesini öğrenmek ya da karta para yüklemek kolaylıkla yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Alışveriş yapma imkânı bu kartın özellikleri arasında yer alır ve anlaşmalı olunan kurumlardan alışveriş yapma fırsatı tanıması karta ait bazı özellikler arasındadır. Bunun dışında haritalar, araçların durakları gibi bilgiler de kart uygulaması ile erişilebilecek hizmetler arasında yer almaktadır. Başvuru yapılacağı zaman online olarak da kartı talep etmek mümkün olurken kart teslimleri kargo aracılığı ile yapılır. Online işlemler yapılarak karta para yüklenebilmekte ya da kart kişiselleştirilebilmektedir. EGO’ya bağlı olan toplu taşıma vasıtalarında kullanılan bir kart olan ego kart temassız olarak ödemelerin gerçekleştirildiği ve elektronik ödeme yapılan bir ulaşım kartıdır. Elektronik ulaşım ödemeleri cihazlara kartın okutulması ile mümkün olurken karttaki bakiyeden yolcu ücreti düşülerek işlem yapılır. Aktarma yapılan yolculardan ise indirimli tarife ile daha az ücret alınır.

İlginizi çekebilir: İzmirim Kart Bakiye Sorgulama

Ego Kart Bakiye Sorgulama

Ego Kart Bakiye Sorgulama işlemelerinin yapılması birkaç pratik yöntemle mümkündür ve kullanıcılar bu işlemleri hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Serbest ego kart uygulaması ihtiyaç sahibi kişiler için geliştirilmiş bir uygulamadır ve kişilerin durumlarını beyan etmeleri halinde bu kart kendilerine verilebilmektedir. Süreli ya da süresiz olarak verilebilen bir ulaşım kartıdır. Toplu taşıma araçlarını yoğun kullanmayan vatandaşlar için tek kullanımlık kartların alınması da söz konusudur. Bu kartlar bir kereye mahsus alınırken ikinci bir kullanım hakkı ya da aktarma sırasında indirim uygulama özelliği bulunmamaktadır. Kartın mobil uygulamasından ya da resmî web sitesinden elde edilebilecek bilgiler arasında araçların durağa gelme süreleri, araç güzergahları ya da harita bilgileri elde edilebilmektedir. Tüm vatandaşların kullandığı ego kartların alımı sırasında herhangi bir belge talep edilmezken indirimli karttan yararlanmak isteyen kişilerden ya da 65 yaş üstü olan bireylerden kimlik bilgileri istenmektedir. Kartın kaybolması ya da kullanılamaz hale gelmesi durumlarında tekrar alınabilmesi mümkündür. Elektronik ödemenin kolayca gerçekleştirildiği yolcu kartları özellikle toplu taşıma sırasında oldukça pratik bir uygulama olması sebebi ile şehir yaşamına kolaylık getiren uygulamalardan biridir ve yoğun olarak tercih edilmesi nedeni ile de yarar sağlamaktadır.

İlginizi çekebilir:  Ziraat atm para çekme limiti 

Bir Yorum Yap