Hukuk

Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

bosanma avukati ne is yapar 20155

Evlilik oldukça güzel başlayan bir süreç olsa dahi zaman zaman bazı anlaşmazlıklardan dolayı boşanma ile son bulabilmektir. Boşanma sürecinde mahkemeden yardım alınmaktadır. Mahkemede Davacı veya davalıyı temsil eden kişilere Avukat denilmektedir. Hukuk mahkemelerinin bir alt dalı olan aile Mahkemesinde görev alan avukatlar bu davalarda müvekkillerinin haklarını savunmaktadır.

Türkiye’de halk arasında bu görevi üstlenen avukatlara boşanma avukatı denilmektedir. Boşanma avukatı hakkında bilgi tam olarak nasıl doğru tanımlanır buna bir bakalım. Normalde mevzuatta boşanma avukatı diye herhangi bir avukat tanımlaması bulunmamaktadır. Yine boşanma avukatlarının halk arasında aile avukatı haberleri kullanıldığını da görebilmek mümkündür. Fakat resmi anlamda böyle bir uzmanlık alanı bulunmamaktadır.

Boşanma Avukatı Ne Yapar

Boşanma mahkemelerinde görev alan avukatların yapmaları gereken en önemli görevlerden bir tanesi boşanma nedenini doğru tespit etmektir. Türk Medeni kanununda belirtilen maddeler doğrultusunda evlilik içerisinde yaşanan bir sorun var ise bunun doğru tespit edilmesi oldukça önemlidir. Bu sebepler; taraflardan birinin haysiyetsiz Hayat sürmesi birinin bir diğerinin hayatına kast etmesi, ortak yaşam alanını sebepsiz yere terk etmesi ve daha pek çok farklı sebep boşanma davası açılması için yeterlidir.

Önemli olan boşanma avukatının bu sebebi değerlendirerek mahkemeye sürebilmesidir. Çünkü boşanma davalarına bakan hâkimler bu konunun araştırılmasını derin bir şekilde yapmaktadırlar. Burada sağlam olarak sunulan deliller ve yaşanılan durumun net bir şekilde aktarılabilmesi alınacak olan kararlardan davalı tarafın haklı olarak çıkmasını sağlayacaktır. Boşanma avukatı hakkında bilgi de bu noktada önem arz eder.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davası açmadan önce bir avukattan Yardım almak yararlı olacaktır. Bir de boşanmak için boşanma avukatı hakkında bilgi edinmek gereklidir. Çünkü avukatlar bu süreci takip edilmesi gereken bütün resmi yolları rehber niteliğinde anlatacakları için işlerin daha kolay ilerlemesini sağlayacaktır. Boşanma davası açacak olan kişilerin öncelikli olarak taleplerinin belirtilmiş olduğu bir dosya hazırlamaları gerekmektedir.

Yani maddi bir nafaka beklentisi, varsa çocuk vekâleti ile ilgili talepler, mal paylaşımı gibi pek çok ayrıntı bu taleplerin içinde bulunabilir. Ayrıca boşanmanın nedeni ile ilgili olarak hazırlanmış olan ayrıntılı bir dilekçede dava dosyasında olmak zorundadır. Boşanma nedenine dâhil olan ve deliller eğer yazılı olarak bulunabiliyorsa bunların da dosyaya eklenmesi gerekmektedir. Tüm eklemeler gerçekleştirildikten sonra dava dosyası ile beraber harç yatırılarak dava açılır ve işlemler yürütülmeye başlanır.

Bir Yorum Yap