Teknoloji

Iphone Kapalı Itunes’a Bağlan Nasıl Açılır ?

iphone kapali itunesa baglan nasil acilir 5475

Apple cihazlar çeşitli güvenlik donanımları ile tasarlanmıştır. Bunlardan biri de telefon güvenliği için kullanılan kilit ekranındaki parola sistemidir. Bu aşamada yanlış parola girildiğinde sistem belirli bir süre beklenmesini önerir. Her yanlış girişte süre daha da uzar. 6 kez üst üste yanlış giriş yapıldığında ise cihaz kilitlenir. Iphone etkin değil uyarısı verdiğinde Iphone kapalı itunes’a bağlan nasıl açılır araştırmaları yapmaya başlanır. Apple cihazlardaki bu etkinleştirme kilidi cihazın çalınması, kaybolması gibi durumlarında başka kişilerin cihazınızı kullanmasını engellemek amacı ile tasarlanmıştır. Bu sorundan kurtulmak için birkaç metot kullanılabilir.

Iphone Etkin Değil Itunes’a Bağlanın Iphone 5

Cihazınızda Iphone etkin değil uyarısı alınıyor ise Itunes’a bağlanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bunun için cihazın bilgisayara bağlı olması gereklidir. Bilgisayar üzerinden iTunes uygulaması açılır. iTunes penceresinin sol üstündeki aygıt düğmesi aktif hale getirilir. Özet kısmı tıklanarak wi- fi üzerinden eş zamanlı olarak onay kutusu seçilir. Bu şekilde Iphone kapalı itunes’a bağlan nasıl açılır sorunu için bir çözüm oluşturulmuş olur. Bu sorun daha çok Iphone S4, 5 ve 6 modellerinde çok fazla görülüyor. Ekran modelini ya da şifreyi üst üste yanlış girmek bu şekilde cihazın kitlenmesi ile sonuçlanabiliyor. Şifre ilk yanlış girildiğinde ekranda bir dakika sonra tekrar deneyiniz şeklinde bir ifade çıkar. Şifrenin unutulması ya da ekran sorunları nedeni ile ortaya çıkan bu sorun karşısında cihazdaki verilerin kaybolmadan kurtarılabilmesi için bazı metotlar kullanılabilir.

Iphone Etkin Değil Itunes’a Bağlanın Çözümü

Iphone içinde bu tarz sorunlarla karşılaşıldığında şifreyi dikkatli girmek önemli olduğu kadar Iphone modelinin desteklemesi durumunda Touch ID kullanmak çok daha ideal ve basit sonuçlar verecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta yanlış girilen her şifrenin cihazın açılmasını daha zor bir hale getirmesidir. Yanlış şifrede ısrar ederek cihazın kullanılmasını tamamen engelleme durumu bile ortaya çıkabilir. Bu durumda Iphone kapalı itunes’a bağlan nasıl açılır araştırmalarınızda birden fazla çözüm karşınıza çıkar. Cihaz ekranında Iphone devre dışı ifadesini gördüğünüzde kullanabileceğiniz çözüm yolları şu şekildedir:

  • Kurtarma Modu ile cihazı sıfırlayabilirsiniz. Bu durumda Itunes programının açılmasının ardından cihazı kapatabilir, USB kablosuna takılmasının ardından mobil cihaza dahil edilmemesi, home tuşuna basıldığında USB kablosunun takılması adımlarını tek tek takip edebilirsiniz. Bu adımlar sonrasında kurtarma modunda bir cihaz algılandı yazısı ile karşılaşırsınız. Onay vererek cihazınızı açabilirsiniz.
  • İkinci bir Iphone kapalı itunes’a bağlan nasıl açılır çözümünde ise Iphone’umu bul seçeneği ile cihazı silme bulunuyor. Itunes eşlemesi olmaması durumunda kullanılabilecek olan bu yöntemde icloud.com adresine girilir. Bu adreste oturum açılarak cihazınızı bulabilir ve parolasını kaldırabilirsiniz. İşlem sonrasında yedekler üzerinden cihazı bulabilir ve son yedeğe ulaşarak verilerinizi kurtarabilirsiniz.
  • Üçüncü bir çözüm olarak ise iTunes geri yüklenebilir. Bu yöntemi kullanmak için yedeğin bulunması gereklidir. Sonrasında cihazın eşleşme yapılarak hatanın çözülmesi söz konusu olabilir. Cihaz bilgisayara bağlandığında Itunes uygulaması açılır ve Iphone geri yükle seçeneği ile cihaz eski haline gelebilir.
  • Dördüncü bir yol ise yeni kimlik kullanımı olacaktır. Bu işlem içinde icloud.com adresine giriş gereklidir. Bu aşamada oturum açılması ile telefondaki sorun otomatik olarak ortadan kalkar.

İlginizi çekebilir: İnternet Üzerinden Telefona Bedava SMS Atma İşlemi

Bir Yorum Yap