Maaş

Ücretli Öğretmen Maaşları 2023

ucretli ogretmen maaslari 2023 6417

Öğretmen olmak isteyen adayların eğitim fakültelerinin öğretmenlik bölümlerinden 4 yıllık lisans eğitimi alması gerekmektedir. Aynı zaman da fen edebiyat fakültelerinden mezun olan adayların da pedagojik formasyon eğitimi almaları durumunda öğretmenlik yapabilmesi mümkündür. Ücretli Öğretmen Maaşları 2023 merak edilen konular arasındadır ve öğretmenler çeşitli yöntemler aracılığı ile atanamadıklarında mesleklerini yapabilmektedirler. Bu yöntemlerden biri de ücretli öğretmen olarak görev almaktır.  Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarında oluşacak açıklara bağlı olarak ücretli öğretmen alımı gerçekleştirebilmektedir. Bundan dolayı da öğretmen adayları sözleşme yaparak belirli süreler karşılığında ücretli öğretmen olarak görev alabilmektedir. Ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenlere nispetle daha düşük maaş alırlar. Yapılan sözleşmeler bir öğretim yılını kapsamaktadır ve sözleşme bitiminden itibaren de yenilenmemesi durumunda görev sonlanması anlamına gelmektedir.

İlginizi çekebilir: Savcı Maaşları

Ücretli Öğretmen Ders Ücreti 2023

Ücretli öğretmen olarak başvuracak adayların lisans ya da ön lisans eğitimini tamamlamaları durumunda başvuru yapabilmesi mümkündür. Eğitim fakültelerine ve fen edebiyat fakültelerine ek olarak bazı fakültelerden mezun olunduğunda da bu branşlara yönelik kadro eksikliği durumunda öğretmen alımı yapılabilmektedir. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu gibi bölümlerden mezun olan öğretmen adayları da sözleşmeli öğretmenlik yapabilmektedir. Ayrıca emekli öğretmenler de bu tür bir haktan yararlanabilmektedirler. Ücretli Öğretmen Maaşları 2023 belirlenirken ders saati başına ücret alan öğretmenlerin maaşlarında da artış yaşanması söz konusu olmuştur.

Ders saati başına ücretli öğretmenlere 16 TL ücret ödenmektedir. Bundan dolayı da ücretli öğretmenler kaç saat derse girerlerse ona göre bir maaş almaktadırlar. Ücretli öğretmenler farklı birçok branşta görev alabilmektedirler. Mezun oldukları bölüme bağlı olarak il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne yapılan başvurulara bağlı olarak ücretli öğretmenler sözleşme yapılmak sureti ile çalışabilmektedirler. Boş olan öğretmen kadrolarında çalışan ücretli öğretmenler o kadroya atama yapıldıktan sonra görevlerini bitirmektedirler.

Ücretli Öğretmen Maaş Düzenlemesi 2023

TUİK tarafından yapılan yıllık enflasyon değerleri açıklamasının ardından çeşitli meslek gruplarında maaş düzenlemeleri yapılırken ücretli öğretmenlerin ders saati ücretlerinde de artış söz konusu olmuştur. Ücretli Öğretmen Maaşları 2023 yılında öğretmenin kaç saat derse girmesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak bir ücretli öğretmenin aylık 2000-2500 TL kazanabilmesi mümkün hale gelirken sözleşmeler yıllık olarak yapılmakta ve bir öğretim yılını kapsamaktadır. Bundan dolayı her yıl sözleşmeli öğretmenlerin çalışabilmesi için sözleşmelerinin yenilenmesi gerekmektedir. Öğretmen kadrolarında açık oluşması durumunda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmen alımı için talep oluşturulmakta ve öğretmen adaylarının da başvurusu gerekli olmaktadır. Öğretmen maaşları her ayın 1’i ile 15’i arasında yatırılırken ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenlerden daha düşük bir ücretle çalışmaktadır. Ücretli öğretmenlerin girdikleri ders saatine göre aldıkları ücretlerin belirlenmesi konusunda Millî Eğitim Bakanlığı karar vermektedir.

Bir Yorum Yap